Inbraaksignalering

Met een inbraaksignaleringssysteem kun je de aanwezigheid van indringers signaleren, er zijn vele verschillende systemen en merken verkrijgbaar, wij hanteren bij voorkeur het Galaxy inbraaksignaleringssysteem. Het Galaxy inbraaksignaleringssysteem is zowel geschikt voor woningen als voor bedrijven. De centrales blijven eenvoudig te bedienen doordat de gehele structuur van de Galaxy hetzelfde is opgebouwd. Of het nu een systeem betreft met een paar detectoren / zones of een systeem met 100 detectoren / zones, er is qua bediening nagenoeg geen verschil. Zowel draadloos als bekabelde systemen of een combinatie hiervan behoren tot de mogelijkheden. Het Galaxy inbraaksignaleringssysteem is eenvoudig uit te breiden. Bij Galaxy staat eenvoud centraal. Belangrijk bij een inbraaksignaleringssysteemalarmsysteem is dat er bij een alarmmelding of storingsmelding een reactie plaatsvindt, dit is onder andere mogelijk middels een particuliere meldkamer. De meldkamer zorgt ervoor dat u van de betreffende melding op de hoogte wordt gesteld en dat u de benodigde actie kunt organiseren.

Onderdelen van een inbraaksignaleringssysteem:

producten_inbraak_bedienpaneel

BEDIENPANEEL

Door middel van het LCD Scherm is het voor de gebruiker goed te zien wat er gebeuren moet en zeer eenvoudig om te bedienen.

 

RUIMTELIJK WERKENDE DETECTIE

Op een alarmsysteem kunnen we diverse soorten sensoren aansluiten, voor iedere situatie en beveiligingsklasse zijn diverse sensoren beschikbaar. Zo zijn er sensoren die huisdiervriendelijk zijn en sensoren met anti-masking. Anti-masking houdt in dat zodra het “zicht” van sensor belemmerd wordt deze een storingsmelding zal veroorzaken. Daarnaast zijn er sensoren met extra functies, denk dan aan dubbeldetectoren, 360 graden detectoren of sensoren die een lange afstand kunnen detecteren.

producten_inbraak_360 producten_inbraak_ir8m producten_inbraak_fx40 producten_inbraak_omldt

 

DEUR- EN RAAMSIGNALERING

Middels magneetcontacten kan de stand van ramen en deuren gesignaleerd worden, als de deur geopend wordt zal het contact verbroken worden en het alarmsysteem reageren. Voor alle type ramen en deuren is dit toepasbaar, maar ook op garage- hef- en schuifdeuren is het mogelijk om een magneetcontact te plaatsen.

OVERIGE SENSOREN 

Naast de standaard sensoren is het ook mogelijk andere sensoren toe te passen. Denk aan rookmelders, trilcontacten, glasbreukmelders, waterdetectoren, temperatuurdetectoren en overvalknoppen.

producten_inbraak_melders

SIGNAALGEVERS

Als er een inbraak plaats vindt kan de omgeving worden gewaarschuwd dit kan o.a. met de volgende mogelijkheden

  •   Sirene
  •   Flitser
  •   Doormelding naar Particuliere Alarmcentrale (PAC)

Een sirene heeft met name de functie voor het afschrikken van de inbrekers, het flitslicht dient meer om buitenstaanders te waarschuwen dat er in het object een inbraak heeft plaats gevonden. De doormelding gaat naar een particuliere meldkamer (PAC) Het PAC ontvangt binnen enkele seconden de melding en zal per direct de eigenaar / sleutelhouder alarmeren dat er een melding is en de sleutelhouder vragen om actie te ondernemen.

producten_inbraak_flitser producten_inbraak_sirene

DOORMELDING NAAR PARTICULIERE MELDKAMER VIA HET INTERNET

Door de snelle ontwikkelingen op internetgebied is het nu ook mogelijk om een doormelding via een afgeschermde verbinding over IP te versturen. Hiervoor dient u een IP module aan te sluiten op het inbraaksignaleringssysteem. Dit betekent dat u niet meer betaalt voor een aparte telefoonlijn, het aantal telefoontikken of voor een aanvullend abonnement. Maar ook bent u voorbereid op de toekomst zodra de traditionele telefoonlijnen verdwijnen.

Er kunnen geen SMS berichten verstuurt worden via de IP module.

De IP module wordt aangesloten op uw internet modem. Bij stroomuitval wordt door middel van een UPS back-up de modem in werking gehouden zodat internet tijdelijk beschikbaar blijft. Daarnaast is het bij sommige modellen ook mogelijk bij uitval van het lokale internet, door wat voor reden dan ook, om via een GPRS-backup verbinding de doormelding te waarborgen.

Wij maken hiervoor gebruik van speciale Machine to Machine (M2M) SIM kaarten, deze SIM kaarten zijn in abonnementsvorm bij ons tegen een zeer aantrekkelijk tarief verkrijgbaar.