Branddetectie

Tegenwoordig hebben de meeste bedrijven een alarmsysteem zodat inbrekers bijna geen kans hebben om een succesvolle inbraak uit te voeren. Wat helaas vaak vergeten wordt is dat brand een veel grotere schade aan kan richten dan de grootste inbraak. Het doel van een brandmeldinstallatie is om een vroeg stadium het begin van een brand te signaleren zodat het pand kan ontruimt worden en de brand bestreden kan worden. De brandmeldinstallatie stuurt ook andere brandbeveiligingsinstallaties aan zoals bijvoorbeeld ontruimingsalarmsystemen, liften, deurenvergrendelingen of automatische blussystemen. Brandmeldinstallaties worden in sommige gevallen ook door de Gemeenten verplicht bij de aanvraag van een bouw- of gebruiksvergunning.  Tevens schrijft het Bouwbesluit 2012 voor dat een bouwwerk zodanige voorzieningen heeft dat een brand tijdig ontdekt wordt, in bijlage 1 wordt beschreven aan welke eisen de brandmeldinstallatie moet voldoen.

Nieuwe brandmeldinstallaties moeten worden aangelegd volgens de norm NEN2535+C1:2010 en bestaande brandmeldinstallaties moeten worden onderhouden volgens de norm NEN2654-1:2002nl.

Ritom Beveiligingstechniek is volgens het certificatieschema Brandmeldinstallaties gecertificeerd en is dus goed op de hoogte van gemeentelijke wet- en regelgeving. Wij installeren brandmeldinstallaties volgens het van te voren overeengekomen Programma van Eisen. Na installatie of onderhoud en als aan alle eisen is voldaan kan er een certificaat worden afgegeven. Hiermee toont u aan dat uw brandmeldinstallatie voldoet aan de eisen.

Als u interesse heeft in een brandmeldinstallatie neem dan vrijblijvend contact met ons op.
De brandmeld producten die wij leveren zijn van het merk Notifier, Siemens en NSC. Naast de jarenlange ervaring van de leverancier van deze merken, in het maken van deze producten zijn er nog een aantal belangrijke voordelen.

– producten volgens de EN54 norm
– vervaardigd in ISO9000 gecertificiëerde productiecentra
– volledig op maat leverbaar systeem

producten_brand_rmhonproducten_brand_ledhonproducten_brand_swhonproducten_brand_hmhon

Conventioneel systeem

producten_brand_convhonHet conventionele brandmeldsysteem wordt vandaag de dag nog steeds veelvuldig toegepast.

Het detecteren van een brandalarm wordt gedaan via een stroommeting op de elementen in één zone. Deze technologie zorgt ervoor dat je niet de precieze locatie van de detectie kunt weergeven. Hierdoor wordt het conventionele systeem bijna alleen nog maar toegepast in kleinere installaties.

Adresseerbare systeem

producten_brand_adreshon

Het adresseerbare systeem daarintegen, werkt doormiddel van communicatie tussen verschillende elementen en de centrale. Hierdoor kunt u ieder element identificeren en zien waar exact de gebeurtenis heeft plaatsgevonden.

Door tal van configuratiemogelijkheden kunnen wij de prestaties van het brandmeldsysteem optimaliseren.

 

Uitgangen

Door middel van de uitgangen van de brandmeldcentrale zijn er ook veel mogelijkheden om producten te sturen. Denk hierbij aan raam -en deursturingen die automatisch open of dicht gaan zodra brand gedetecteerd wordt.